detailing exterior

Detailingul poate fi definit ca reconditionarea/revitalizarea si protejarea sistematica a diferitelor suprafete ale unui automobil.

Intrebarea pe care probabil ca ti-o pui acum este: masina mea are nevoie de detailing?

Raspunsul este inevitabil “DA”, iar argumentele sunt nenumarate: praful in exces ce se depune imediat pe masina chiar dupa ce ati iesit din spalatorie, noroiul de pe strazi, poluarea industriala, rasinile de copaci, excrementele de pasare, sarea aruncata pe sosea in lunile de iarna, bitumul fierbinte din lunile de vara si multe alte contaminari ce dauneaza dramatic vopselei automobilului.

Pe langa acest lucru, serviciile precare oferite de spalatoriile auto, se rasfrang asupra finisajului exterior, cauzandu-i zgarieturi. De aceea, dupa scurt timp de la cumpararea masinii, aceasta are un aspect imbatranit si uzat, desi poate avea putini kilometri la bord.

Detailingul exterior este compus din trei etape: decontaminare/degresare, corectie vopsea (polish) si protectie (nano ceramica / sealant sau carnauba).

Decontaminarea cu argila curatitoare are rolul de a sterge impuritatile din lac si pregateste suprafata pentru etapa polisharii.

Polisharea suprafetei se face in 1-5 trepte (depinde de starea vopselei), folosind polish-uri si compound-uri cu abrazivitati diferite, pentru corectarea lacului. Prin lustruire, se elimina micro si macro-zgarieturile ce dau efectul panzei de paianjen si se reda stralucirea vopselei.

Ultima etapa si cea mai importanta pentru conservarea masinii este aplicarea protectiei.

Daca pana acum cativa ani cerurile pe baza de Carnauba faceau legea, acum s-au dezvoltat protectiile nano ceramice ce au o durabilitate ridicata in timp, rezistenta la agentii chimici acizi din spalatorii, proprietati anti zgariere si o hidrofobie uluitoare.

Personal, am aplicat diverse protectii nano ceramice printre care amintesc: Modesta, CarPro Cquarz, Wolf’s, Liquid Elements, Nanolex, Koch Chemie, Sonax Profiline, etc.

Timpul de executie al unui serviciu complet de detailing exterior variaza in functie de dimensiunea masinii si starea vopselei, putandu-se desfasura intre 2-5 zile.

Pretul de asemenea variaza in functie de clasa masinii si uzura ei, nivelul corectiei dorit si protectia aleasa, pornind de la 500 ron clasa mica la 1000-2500 ron clasa mare/SUV.

Proiecte

Suna acum pentru o evaluare gratuita la 0729 080 050 sau programeaza o vizita.